Vad gör man i Uppsala på vintern?

Uppsala är en stad som bjuder på härliga aktiviteter året om. Såhär i vintertid är det förstås mycket friluftsliv som gäller i form av skid- och skridskoåkning, men man kan också till exempel ägna sig åt pimpelfiske eller gå på den populära Distingsmarknaden äger rum i februari varje år där man hittar allt från borstar, påsar och korgar till munkar och godis.

Uppsala kommun har många fina skidspår, och när isarna är säkra plogar man även för långfärdsskridskor. Sunnerstaåsen är ett friluftsområde där man kan åka både pulka, skidor och snowboard. Under vintersäsongen är samtliga backar upplysta under kvällstid och liftkort finns att köpa på plats. Runt om i staden hittar man banor för skridskoåkning. Vill man ägna sig åt vinteraktiviteter men inte har utrustning finns det självklart att hyra på flera ställen.

Vill man hellre vara inne kan ett besök på Evolutionsmuseet vara roligt. Där visas unika samlingar av djur, växter, svampar, lavar, mineral, dinosaurier och andra fossil. Den som söker äventyr inomhus kan ta sig till Fyrishovs äventyrsbad där man kan bada i tropisk miljö med vattenrutschbanor, jetström, vattenfall, hopptorn, vattenkanoner och mycket mer.

Passa på att uppleva Uppsala på vintern!

lift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *