Julklapp till mig själv

Nu är det mitt i vintern, sådan den nu är, och vad tänker man då på? Jultomten och julklappar? Nyårsfirande och diverse löften som man inte kommer att hålla? Skidor, ishockey och annan vintersport? Säkert gör många det, men inte jag. Själv tänker jag på sommaren, och vad som då ska ske. Jag menar inte sol och bad även om det givetvis hör till, utan om en rätt så stor investering. Det kommer nämligen att ske en tillbyggnad till kåken, en rätt så speciell sådan som jag funderat på att skaffa i flera år. Någonting som kommer att hjälpa till att förlänga sommaren och hålla hösten stången.

Ute i det fria men inne ändå

Vad är det då som kommer att ske? Jo, jag kommer att skaffa ett uterum till sommaren. Eller rättare sagt, jag kommer att låta bygga det under våren så att det står klart till sommaren, men sak samma. Jag ser riktigt fram mot det, att kunna sitta utomhus under stjärnorna när det börjar bli kallt och blåsigt – utan att behöva frysa! Jag funderade faktiskt på om jag skulle skaffa en riktig vinterträdgård, ett uterum som går att använda året runt, men bestämde mig för att ett vanligt, men välisolerat, uterum med skjutpartier var tillräckligt. Den extra kostnaden för isolering och uppvärmning som ett uterum som går att använda året runt skulle kosta tyckte jag var lite för mycket. Å andra sidan, med tanke på hur vintrarna ser ut i det här landet nu för tiden så kommer jag nog att kunna använda det nästan året runt ändå.

Det är också trevligt att vara ute i så pass god tid som jag är. Jag kunde bestämma precis när jag ville att uterummet skulle byggas. På så vis kunde jag passa in det perfekt i kalendern. Det gäller att tänka efter före!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *