Fiska i Uppsala!

flugfiskeUppsala län bjuder på bra fiskevatten både för den som är intresserad av sportfiske och för den som bara vill sitta ner och njuta av naturen med metspö och flöte. Många lockas till kustens fiske efter gädda, abborre, gös och havsöring, och bland länets sjöar är Mälaren känt för sitt goda fiske. Även många skogs- och slättlandssjöar bjuder på ett variationsrikt fiske, och vid Älvkarleby i nedre Dalälven finns enligt mångas åsikt landets bästa lax- och havsöringsfiske. För flugfiskare finns det gott om regnbåge och öring att fiska i så kallade put and take-sjöar, det vill säga sjöar där man planterar ut odlad fisk.

Flugfiske är ett populärt intresse och för den som är sugen på att lära sig mer finns det många olika böcker i ämnet, både om själva fisket och om flugknytning som är en annan del av intresset. Man kan också gå en flugfiskekurs för att utöka sina kunskaper, och dessa finns både för totala nybörjare och för flugfiskare som vill ta sitt fiskande till nästa steg. Allt från grundkurser till kurser i avancerad kastteknik kan man hitta runt om landet, så det finns verkligen mycket att utveckla för den som har intresset eller är sugen på att prova på men tycker att det verkar vara lite för krångligt för att försöka sig på det själv.

Uppsala med omnejd bjuder på bra fiske både på vintern och på sommaren, och härifrån har man också relativt nära till många andra bra fiskevatten i Sverige, som till exempel flugfiske i Dalarna som är väldigt populärt med fina vattendrag. Dessutom är Uppsala en stad som bjuder på många andra spännande aktiviteter, så är du intresserad av fiske i trevliga omgivningar där man både hittar vacker natur och storstadspuls bör du definitivt planera in en fiskesemester i Uppsala. Här har vi också flera sportfiskebutiker med brett utbud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *