Utsidan räknas

Även om det naturligtvis är viktigt att du trivs i din bostad, och saker som värme, el och vatten fungerar tillfredsställande, så är det trevligt om ens hus också ser bra ut. Falu rödfärg må ursprungligen ha använts på grund av sin träbevarande förmåga, men ser ju också mycket bra ut. På samma sätt kan man i övrigt kombinera funktion med estetik, för att skapa ett hus som inte bara är underbart att bo i – det ser bra ut också!

Till att börja med: hur ser egentligen dina fönster ut? Fönstren kan sägas vara husets ögon, och ögonen är själens spegel. Det är givetvis viktigt att de fyller sin funktion, och de släpper in bra med ljus och ni kan se ut. Men hur ser egentligen fönstren ut från utsidan? Är det kanske dags att gå och köpa fönster som är lite roligare än de ni har nu. Vilken typ av fönster som passar beror mycket på typen av hus. Det är inte alla hus som passar med gammaldags fönsterluckor i trä, men kanske just ert är ett? Nya fina fönster kan göra under för hur ett hus ser ut och uppfattas.

Eftersom vi redan nämnt Falu rödfärg så kan vi gå vidare på färgtemat. Vad för färg är det på ert hus, och när målade ni om senast? Ett hus med färg som börjar flagna kan möjligen ha sin charm, men ser oftast slitet och nedgånget ut. Det är bättre att måla om lite för ofta än lite för sällan. Än viktigare: vilken färg ska ni välja? Här kan det vara på sen plats att vara lite konservativ, och hålla sig till färger man vet fungerar. Att måla sitt hus i en ”intressant” och ”spännande” färg må vara roligt de första månaderna eller veckorna. Men man ska ju helst leva med färgen i flera år, och då kan det vara bäst att ta det säkra före det osäkra, även om man inte måste välja just Falu rödfärg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *