Renoveringstankar

Nu börjar det bli dags att göra något åt huset. Det var fint när vi flyttade in, men det var 30 år sedan… Många hål i väggen senare är tapeterna inte längre i sitt bästa skick. Dessutom har man ju ändrat smak och stil på 30 år, och det som ansågs fint då passar kanske inte in i dagens moderna hem.

Nya tapeter står högt på önskelistan. Det gäller alla rum. Dessutom bör taken målas om. När man får nytt på väggarna brukar taken se smutsiga ut, och för att snygga till det ännu mer ska även gulnade eluttag och lysknappar bytas ut.

Golven då? Plastmattorna är fortfarande i bra skick. Någon skada här och var kanske, men att byta golv är ett större projekt. Mindre saker kan döljas av mattor. Trägolven ska däremot slipas och målas om.

Ett ställe att lägga krut på är köket. Där kommer det att hända stora saker. Det blir ett helt nytt kök faktiskt, och det är verkligen på tiden. Ny köksinredning, kyl och frys, diskho och bänkskiva. Här kommer vi att satsa lite extra för att få drömköket vi längtar efter.

En annan sak som kräver vård är husets utsida. Själva färgen är det inget fel på, men den behöver fräschas upp. Hela huset måste målas om, och det kommer att bli ett stort projekt. En tvåvåningsvilla målar man inte direkt om på en eftermiddag.

Inglasning av altanen är något annat vi drömmer om. Det har varit en dröm länge, och ska vi ändå måla om kan vi lika gärna passa på att glasa in altanen samtidigt också. Det ger huset en snyggare utsida, och det ger oss en härligare fritid.

Sådana här projekt kräver tid och pengar, men allt ska ske förr eller senare. Förmodligen blir det senare, men man kan ju alltid drömma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *