Idrotten i Uppsala

Trots att Uppsala är Sveriges fjärde största stad så måste jag tyvärr konstatera att idrotten inte är på topp här, visst finns det ett brett urval men det är väl inte många lag som håller till i toppen av idrottsverige tänkte jag, och beslöt mig för att undersöka det lite närmare. Det här är vad jag kom fram till..

Sirius Bandy spelar faktiskt i den högsta divisionen i Bandy, nämligen Elitserien, men de slutade tyvärr på en elfte plats av fjorton lag och de är historiskt sett inte heller något topplag.
Sirius Fotboll är ett lag som har spelat tre säsonger i den högsta ligan i Sverige, men det var ett bra tag sedan. Numera håller de till Division 1 Norra, vilket är den tredje högsta serien i systemet.
Almtuna Ishockey spelar inte heller dom i den hösta divisionen just nu, bara en säsong under 60-talet har dom gjort det. Numera spelar dom i Hockeyallsvenskan, den andra högsta serien.

Storvreta IBK är en innebandyklubb som däremot får ses som ett glädjeämne, de har varit ganska dominanta i den högsta serien ett par år nu och slåss alltid i toppen, roligt!

Vad gäller evenemang har nu även Uppsala tappat den så traditionella bandy-finalen som så länge har spelats på Studenternas IP, den kommer från och med iår att spelas på den nya nationalarenan i Solna. Tråkigt när en sådan tradition går i graven.

Nej, nu får vi hoppas på en uppryckning från idrottens sida i Uppsala, klart vi ska ha lag som krigar om att vara bäst i Sverige på sin grej, heja alla Uppsala-lag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *