Helgaktiviteter i Uppsala

På helgen vill man ju hitta på något, eller hur? Hur skönt det än kan vara att bara slappa hemma så vill man ändå komma iväg hemifrån och hitta på något roligt. Därför tänkte jag tipsa om lite helgaktiviteter så här i mitt i mars.

Vikingar

För flera tusen år sedan så var vikingarna bosatta och mycket verksamma i Uppland. Strax väster om Uppsala hittar du Hågahögen, det är en gravhög från bronsålder. Det finns massor av guidade turer som du kan ta under helgerna, men vill du upptäcka det på egen hand går det självklart också bra, kolla på Internet innan och skriv ut kartor och information du kan ha med dig.

Innebandy

Uppsalas stolthet Storvreta befinner sig mitt i det brinnande slutspelet i Innebandy, just nu möter man Granlo från Sundsvall i en jämn kvartsfinal. Laget spelar sina matcher på Fyrishov även om de heter och kommer från Storvreta som ligger någon mil utan för Uppsala.

Konstutställning

Det finns alltid någon konstutställning att besöka i Uppsala. Kommande helg slår Cecilia Ingard upp dörrarna för sin utställning i Ekeby – “Lilla Dockan”. Sedan kommer utställningen att vara öppen till 24 maj, så det är ingen brådska. Men nu på lördag 11-14.00 är det alltså vernissage i Ekeby Galleri.

Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *