Ge ditt kök ett ansiktslyft

Att få sitt kök att se ut som nytt behöver inte kosta skjortan. En helrenovering är väldigt sällan nödvändig, och med flera olika knep kan man göra under. Det gäller bara att tänka efter lite. Vad är det som skänker ett kök dess karaktär? Det är ju inte i första hand stommen, utan alla andra detaljer.

Tapetsera/måla om
Att tapetsera eller måla om köket kan helt och hållet ändra ett köks känsla. Vill man ha det luftigt och vitt eller mer atmosfäriskt och gammalmodigt? Med rätt färg och tapeter kan man göra underverk, och det till en mycket billig penning. Det gäller dock att välja rätt, och inte hasta fram. Låt valet av tapeter och färg ta sin tid, så att ni inte till slut sitter där med ett kök ni vantrivs i.

Byta köksluckor
Nya köksluckor kostar förvisso en slant. Men den skillnad köksluckor gör, inte bara för hur köket upplevs, utan också husets värde, ska inte underskattas. Vilka köksluckor som passar i just ditt kök är omöjligt att säga, och köksluckor kommer ju i en hel mängd olika varianter. Laminerade, solitt trä, fanerade, högblanka… De skänker alla sin egen speciella prägel till ett kök, och liksom med tapeter ska man låta det ta den tid det tar när man väljer.

Möbler och inredning
Nya armaturer, luftiga gardiner, ett nytt köksbord… Allt detta sammantaget kan göra under för hur ett kök upplevs. Med ny belysning, och ljusa, lätta gardiner, kommer köket i en helt ny dager, bokstavligt talat. I och för sig gäller det då att ens kök verkligen tål den ökade belysningen. Annars kommer det att leda till att man snart vill byta både tapeter och köksluckor. Och vips så har ni fått ett kök som på alla sätt och vis känns som det helrenoverats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *