Festivalsommaren närmar sig

Efter att Uppsala Reaggefestival har flyttat norrut till Furuviksparken. Vad händer i Uppsala under sommaren i musikväg? Jag har tagit en titt på utbudet.

Uppsala Pride

Först ut är Uppsala Pridefestival som kommer att arrangeras redan 17-20 maj, som visserligen inte är något i musikväg, men jag tänkte att det kan vara värt att ta upp här då det oftast bjuder till folkfest. Uppsala Pride är en antirasistisk, queerfeministisk, partipolitiskt obunden samt helt drogfri festival för hbtq-personer. På lördagen den 19 maj kommer själv huvudeventet att äga rum, nämligen paraden. Denna brukar fyllas med dans och musik, men framförallt färgstarka personer i lika härliga färgstarka förklädnader.

Fett me kärlek

Redan den 12 juni drar musiksommaren igång i Uppsala. Då är det dags för ungdomarna att få sin alldeles egna kväll, från åldrarna 13 år och uppåt är tillåtet, men troligtvis kommer besökarnas åldrar att variera mellan 13-18 år. Artisterna då? Jo, inga mindre än succéduon Ansiktet, unga tjejen Miriam Bryant som nyligen haft en hit med ”Push play” och det fartfyllda bandet Mash up international står på scenen. Förutom musik så händer det en massa annat för ungdomarna att sysselsätta sig med. Platsen för festivalen är Uppsala Konsert och Kongress.

Uppsala Gitarrfestival

Den 8-12 oktober kommer några av Sveriges och världens främsta gitarrister till Uppsala. Festivalen drar igång den 8 oktober med massor av unga talanger ur blandade genrer. Sedan fortsätter det på kvällen med en av världens största gitarrister Steve Vai. Tre dagar senare är det konsert med svenske Michael Nyman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *