Bo i ett träd, på ett hotell!

Har du en dröm du önskar du fick tid eller mod att uppfinna? Är du kanske rädd för att säga upp dig från ditt nuvarandra jobb och kanske missta allt du har? Om du berättar för en entreprenör om dina tankar och idéer samt din oro kommer du fått ett och samma svar av dem alla “Gör det!”. Idag är det vanligt att man väljer sin egen väg och gör det man älskar och drömmer om, för många kan detta vara en omöjlig tanke då det inte hör till normen. Men att leva ett liv utan att våga testa det man innerst inne verkligen vill göra kan aldrig vara en hit, eller?!

Sjuksköterskan Britta Jonsson Lindvall, 59 år, fick nog efter tjugo år som sjuksköterska i Boden och bestämde sig en dag för att satsa på sina egna drömmar. Tillsammans med sin make har dem byggt upp ett pensionat nära Luleälven där inredningen tar tankara tillbaka till 30, 40 och 50-talet, där inte bara möbler och tapeter kommer från de årtionden utan även gamla damtidningar finns att läsa. Men det är inte för det 50-talsinspirerade pensionatet det har blivit en sådan stor uppståndelse runt Britta och hennes man Kent, bara några kilometer från sitt egna hem och deras pensionat hittas ett av världens mest inovativa hotell.

Treehotel är ett sammarbete mellan Britta, Kjell och några väl kända arkitekter som tillsammans skapat det exeptionella hotellet med fem rum, eller snarare kojor. Det som gör hotellet så speciellt är att varje rum/koja är byggt flera meter ovanför marken, de flesta högt upp i träden. Varje koja är ritad av en känd arkitekt med en egen design, och den kanske häftigaste av dem alla är spegelkuben som sitter 10 meter upp i luften och där yttertak, väggar och golv är av glas.

Besökare från hela världen kommer till Treehotel för att uppleva något utöver det vanliga, och med ett hotellrum som ser ut som ett fågelbo eller ett ufo är det inte svårt att känna den skaparglädje och kärlek som finns runt om hotellet. Så har du vägarna förbi upp emot Boden någon gång så kan ett tips vara att svänga in till Treehotel hos Britta och Kjell för att uppleva det häftiga hotellet som du inte lär stöta på någon annan stans. Hotellet har även blivit nominerat till “Den bästa upplevelsen i Sverige”, så att det håller hög klass är det väl ingen fråga om?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *